Hej. Mam spory problem z tym Waszym systemem. Działa podobnie jak wybieranie tematów na tym forum przez aplikację, czyli dosyć pokracznie.
Codziennie o podobnje porze wyskakuje mi, ze czujnik zalania w łazience jest offline mimo, ze nie zmienił położenia ani nic sie nie wydarzyło. Zarownka T2 co 3 dni przestaje być widoczna w sieci mimo, że nic się nie zadziało co mogloby ja zrestartowac, wypoac z sieci itd. Czujnik FP2 działa jak mu się spodoba ale 2 na 10 nie reaguje. Podobnie z FP300 tu tak 3 na 10 nie reaguje. Duzo osob Was chwali, wiec moze to jest cos z tym nowym hubem M3? Zrobicie cos bo po 2 tygodniach i wydaniu ok tysiaca euro na czujniki itd. Mam zamiar sie tego pozbyć. Co robic? Kiedy to bedzie dzialac stabilnie?
Cześć, forum jest tworzone głównie przez ludzi, w tym użytkowników takich jak Ty i pasjonatów. Więc pamiętaj, że tutaj wszyscy jesteśmy równi i zwracasz się też po prostu do innych ludzi, a nie do marki.
Druga sprawa jest taka, że na start obrażasz rozmówcę i liczysz na to, że on spokornieje i Ci pomoże. Normalnie jakby był Twoim niewolnikiem, który nie ma co liczyć na Twój szacunek. Chyba zapominasz, że po drugiej stronie też siedzi człowiek.
Trzecia sprawa jest taka, że u mnie (i u wielu osób) M3 i czujniki działają poprawnie. Być może niektórzy mieli problemy jak Ty i by Ci pomogli, gdybyś tylko poświecił tyle energii, co poświęciłeś na wkurzanie się, na poprawne i kulturalne opisanie sytuacji.
Być może problemem jest niestabilne połączenie M3 z WiFi (spróbuj podłączyć po kablu Ethernet), albo masz zakłócenia/słaby zasięg na częstotliwości 2.4GHz (wifi, sąsiad, mikrofalówka, cokolwiek) i musisz zainstalować więcej urządzeń z neutralnym (typu smart żarówka albo smart plug), aby rozszerzyć zasięg.
Nie wiem o czym piszesz. Zadaje konkretne pytania, nie mam zamiaru tu nikogo obrażać. Dzięki za tipy, spróbuję. Zastanawiam się czy to tez nie wina Matter bo na tym wszystko łączę.
Pozdrawiam
Działa podobnie jak wybieranie tematów na tym forum przez aplikację, czyli dosyć pokracznie.
Jeżeli probowałeś być śmieszny, to chyba nie trafiłeś na odpowiednią grupę odbiorców
Nie ma być ani śmiesznie ani nic o czym wspominasz
Chcę uzyskać info co jest nie tak ze sprzętem Aqara, ktory nie dziala zgodnie z przeznaczeniem. Czy to wina Matter?