Czy tylko umnie nie działa w automatyzacjach aqary wyzwalacz w postaci rozpoznania twarzy , wcześnie działało to bez problemu w wideodzwonku teraz mimo rozpoznania nie wyzwala żadnych czynności .
Próbowałeś wyłączyć i włączyć ponownie automatyzacje? Albo je edytować? Czasami mi się tak zawieszają i takie „kopnięcie” pomaga.
Ewentualnie możesz zobaczyć w logach (taka ikonka obok + do dodawania automatyzacji) czy automatyzacja w ogóle została odpalona, ale z jakiegoś powodu nie zadziałały akcje wewnątrz automatyzacji.
Na wszystkie sposoby sprawdzałem z usuwaniem i dodawanie włącznie , prosta testowa jeśli rozpoznasz twarz Radek zapal światło oczywiście Aqara żarówka i nic cisza , w logach czy w dzienniku mnie rozpoznaje ale nie ma żadnej reakcji i na Aqara g4 i g5 pro PoE , wcześniej fajnie to działało rozpoznawało twarz i furteczke sobie otwierałem . A czy ukogos to działa czy coś mam skopane , dodam ze wszystko sparowane jest też z HomeKit ale ta automatyzacja tylko w Aqara .
Może coś po ostatniej aktualizacji hubów, chyba trzeba zgłosić do supportu. Np. u mnie, po aktualizacji M3, przestało działać włączanie kamer jeśli jest to akcja wewnątrz sceny, a ta scena jest uruchamiana przez automatyzację (np. kliknięcie przycisku → uruchom scenę „nocka” → w środku „włącz kamerę G3”). Więc chyba coś się zmieniło z automatyzacją kamer i nie zawsze działa.
Hallo, bei mir ist das gleiche Problem. Aqara hat mir berichtet, dass sie an einem Firmware-Update arbeiten. Bin gespannt, wann es veröffentlicht wird.