Czy tylko umnie nie działa w automatyzacjach aqary wyzwalacz w postaci rozpoznania twarzy , wcześnie działało to bez problemu w wideodzwonku teraz mimo rozpoznania nie wyzwala żadnych czynności .
Próbowałeś wyłączyć i włączyć ponownie automatyzacje? Albo je edytować? Czasami mi się tak zawieszają i takie „kopnięcie” pomaga.
Ewentualnie możesz zobaczyć w logach (taka ikonka obok + do dodawania automatyzacji) czy automatyzacja w ogóle została odpalona, ale z jakiegoś powodu nie zadziałały akcje wewnątrz automatyzacji.
Na wszystkie sposoby sprawdzałem z usuwaniem i dodawanie włącznie , prosta testowa jeśli rozpoznasz twarz Radek zapal światło oczywiście Aqara żarówka i nic cisza , w logach czy w dzienniku mnie rozpoznaje ale nie ma żadnej reakcji i na Aqara g4 i g5 pro PoE , wcześniej fajnie to działało rozpoznawało twarz i furteczke sobie otwierałem . A czy ukogos to działa czy coś mam skopane , dodam ze wszystko sparowane jest też z HomeKit ale ta automatyzacja tylko w Aqara .
Może coś po ostatniej aktualizacji hubów, chyba trzeba zgłosić do supportu. Np. u mnie, po aktualizacji M3, przestało działać włączanie kamer jeśli jest to akcja wewnątrz sceny, a ta scena jest uruchamiana przez automatyzację (np. kliknięcie przycisku → uruchom scenę „nocka” → w środku „włącz kamerę G3”). Więc chyba coś się zmieniło z automatyzacją kamer i nie zawsze działa.
Hallo, bei mir ist das gleiche Problem. Aqara hat mir berichtet, dass sie an einem Firmware-Update arbeiten. Bin gespannt, wann es veröffentlicht wird.
Heute ist eine neue Version der Firmware herausgekommen. Versuch mal und melde dich, ob es bei dir läuft.
Witam, mam ten sam problem przestało działać po ostatniej aktualizacji HUB M3. G4 nie rozpoznaje twarzy. Dziwne.
Versuche die neue Firmware die heute erschienen ist. Bei mir funktioniert die Gesichtserkennung wieder optimal und zwar so wie zuvor.