Aplikacja ciagle sie wiesza, nie odświeża stanu, gubi widok automatyzacji. Trzeba ja ciagle restartowac. Pracujecie nad tym?
Aplikacja faktycznie czasami ma problemy, choć u mnie na iOS (wersja apki 6.1.1) działa lepiej niż miesiąc temu. Chociaż prawdę mówiąc jak miałem problemy z apką to korzystałem głównie z Apple Home (tylko automatyzacje miałem skonfigurowane wcześniej).
A co Ci się dzieje z tym widokiem automatyzacji? Masz może włączone automatyzacje 2.0? U mnie tylko czasami nie odświeża się status on/off, a poza tym to nie mam jakiegoś problemu (tylko ja mam apkę iOS)
Nie, u mnie automatyzacje znikaja z listy. Pojawiaja sie po restarcie apki
Okej, to faktycznie dziwne. Jeżeli masz aktualną apkę to chyba będziesz musiał napisać do supportu - support@aqara.com
Ewentualnie niektórzy na forum integrują ekosystem Aqara z HomeAssistant i wtedy masz oddzielną apkę i inne możliwości automatyzacji. Akurat M3 świetnie się nadaje do takiej integracji (zwłaszcza że ma dobre wsparcie Matter), jeśli masz ochotę to możesz spróbować postawić sobie HomeAssistant w domu
Chodzi mi to po głowie. Pytanie czy to zapewni jakaś stabilność w działaniu. Bo jeśli wszystko bedzie dzialac jak obecnie to na dluzsza mete jest to bezsensowne, bo ciagle resetowania, usuwania urzadzen, dodawanie ich ponownie itd. Kurcze szkoda czasu bo zamiast automatyzacje usprawniac zycie to je uprzykrza. Ja jeszcze popatrze i naprawie ale reszta w domu niestety nie
i tu jest pies pogrzebany
Ciężko powiedzieć - na pewno u mnie to tak wygląda, że zazwyczaj w Apple Home jest aktualny status i zazwyczaj odświeża się lepiej.
Ale w sumie jak masz jeszcze problemy z rozłączaniem, to wydaje mi się, że one nadal będą występować, więc chyba trzeba się tym najpierw zająć. Bo jeśli nadal hub będzie miał problemy z utrzymaniem połączenia z urządzeniami to będzie to samo przekazywał do HA.
Wyjątkiem są urządzenia „Matter over Thread” typu czujniki P2, zamek U200, czujnik FP300, które można podłączyć bez bramki Aqara. No ale to wtedy omijasz hub M3.
W sumie serio takie problemy trochę sprawiają, że smart dom mija się z celem… Tylko z drugiej strony ciężko mi coś poradzić, bo u mnie wszystko praktycznie działa „out of the box”.
No niestety jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że jest jakieś niestabilne połączenie z chmurą Aqara albo słaby sygnał pomiędzy hubam a urządzeniami, albo ewentualnie w ostateczności wadliwy hub M3.
Hi there, as this issue has already been resolved with our support team via email, we’ll be closing this topic on the forum as well. If you have any further questions or run into any other issues, please feel free to reply directly to our support email. Thanks for your support and understanding!